کوالکام بهتازگی و بدون اطلاع قبلی از دومین تراشه مجتمع خود برای لپتاپهای ویندوزی با نام اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد. این تراشه مبتنیبر Arm در اصل همان Snapdragon X Elite با هستههای CPUکمتر و فرکانس پایینتر است. سایر مشخصات مانند پردازنده گرافیکی Adreno، پشتیبانی از LPDDR5x RAM ،Hexagon NPU و Spectra ISP در هر دو تراشه یکسان هستند.
اسنپدراگون X پلاس کوالکام
کوالکام تاکنون بهطور گستردهای درباره تراشه پرچمدار اسنپدراگون ایکس الیت خود صحبت کرده است. بااینحال، لیست اخیر Geekbench وجود برادر کوچکتر این تراشه یعنی اسنپدراگون ایکس پلاس را تأیید میکرد. اکنون، اسنپدراگون X پلاس بهطور رسمی رونمایی شده است و برخلاف اطلاعات قبلی، بهجای چهار نسخه، تنها در یک نسخه عرضه میشود.
کوالکام ادعا میکند که اسنپدراگون ایکس پلاس دارای قدرتمندترین NPU لپتاپها با قدرت 45 TOPS در است. این تراشه همچنین براساس فرآیند 4 نانومتری نامشخص (احتمالاً TSMC N4P) ساخته شده است.
اسنپدراگون X پلاس کوالکام
ادعاهای کوالکام در مورد اسنپدراگون ایکس پلاس کمی گیجکننده است. درحالیکه این تراشه میتواند از Intel Core Ultra 7 155H و AMD Ryzen 9 7940HS بهتر عمل کند، اما این حالت تنها با محدودیتهای قدرت سختافزاری امکانپذیر است. بهنظر میرسد لپتاپهای ویندوزی 25 وات تا 45 وات برای این تراشه ایدهآل هستند چراکه پس از آن اینتل و AMD پیشتازی خود را بازپس میگیرند.
بهطور مشابه، پردازنده گرافیکی Adreno قبل از اینکه توسط اینتل و AMD شکست بخورد، به حداکثر توان 20 وات میرسد. واضح است که کوالکام میخواهد بهجای قدرت پردازشی خام، کارایی تراشه را برجسته کند، کاری که اپل با سری M خود آن را با موفقیت انجام میدهد.
تراشه Snapdragon X Plus تنها نسخه با پردازنده 10 هستهای در پیکربندی 6+4 است. فرکانس هستههای این تراشه بر روی 3.4 گیگاهرتز تنظیم شده است. برای پردازنده گرافیکی، بهطور پیشفرض از پردازنده گرافیکی داخلی کوالکام استفاده میکند، اما این شرکت اشارهای نمیکند که dGPUها مانند اسنپدراگون X Elite پشتیبانی میشوند یا خیر.
این تراشه همچنین میتواند یک نمایشگر 4K با رفرشریت 120 هرتز و سه نمایشگر خارجی 4K و 120 هرتزی یا دو نمایشگر 5K و 60 هرتزی را از طریق رابط DP 1.4 تغذیه کند.
سایر مشخصات Snapdragon X Plus شامل پشتیبانی از حداکثر 64 گیگابایت حافظه LPDDR5x و حافظه UFS 4.0/PCIe Gen4/SD v3.0 است. همانند گوشیهای هوشمند کوالکام، این تراشه همچنین دارای یک ISP Spectra است که به یک سنسور متصل اجازه میدهد تا ویدیوی 4K HDR یا عکسهای 64 مگاپیکسلی را ضبط کند.
اسنپدراگون X پلاس کوالکام
بهطور مشابه، Snapdragon X Plus همچنین دارای یک مودم Snapdragon x65 5G نیز است که از هر دو شبکه sub-6 GHz و mmWave پشتیبانی میکند. از دیگر ویژگیهای اتصال بیسیم این تراشه میتوان به Wi-Fi 7 ،Wi-Fi 6E ،Bluetooth 5.4 و Bluetooth LE اشاره کرد.
درنهایت، دستگاههای مجهز به اسنپدراگون ایکس پلاس بهطور بالقوه میتوانند با 3 پورت USB 4.0 عرضه شوند. انتظار میرود لپتاپهای مجهز به اسنپدراگون ایکس پلاس در اواسط سال 2024 به بازار عرضه شوند که احتمالاً جایگزین ارزانقیمتی برای دستگاههای مجهز به اسنپدراگون ایکس الیت هستند.
دیدگاه شما پیرامون تراشه Snapdragon X Plus کوالکام چیست؟
نوشته اسنپدراگون X پلاس کوالکام رسماً معرفی شد: نسخه 10 هستهای Snapdragon X Elite اولین بار در ترنجی پدیدار شد.
منبع: ترنجی