افرادی که علاقهمند هستند تا شرکت یا موسسه خود را راهاندازی کنند، نیاز به دریافت مجوزهای مختلفی مثل جواز تاسیس دارند. در این مطلب به معرفی این جواز میپردازیم و در مورد مراحل دریافت و مدارک مورد نیاز برای اخذ این مدرک صحبت میکنیم؛ پس با ما همراه باشید.
معرفی جواز تاسیس
جواز تاسیس به مجوزی گفته میشود که افراد با دریافت آن اجازه خواهند داشت تا بهطور قانونی شرکت یا موسسهای را تاسیس و راهاندازی کنند. این مجوز از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر میشود و برای شروع فعالیتهای تجاری ضروری است. برای اخذ این مجوز باید مراحل مختلفی را طی کنید تا موفق به دریافت جواز تاسیس شوید و از مزایای آن نهایت بهره را ببرید.
مراحل اخذ جواز تاسیس
به منظور طی مراحل اخذ جواز تاسیس باید گامهای زیر را بردارید:
- • انتخاب نوع فعالیت و محل احداث: در گام اول باید نوع فعالیت تولیدی یا صنعتی خود را مشخص کنید. سپس با توجه به نوع فعالیت، محلی را در یکی از شهرکهای صنعتی یا مناطق مجاز برای احداث واحد تولیدی خود در نظر بگیرید.
- • ثبتنام در سامانه درگاه ملی مجوزهای کشور: در مرحله بعدی برای اخذ جواز تاسیس به درگاه ملی مجوزهای کشور بروید. در این سامانه ثبتنام برای اخذ جواز را انجام دهید و برای خود پروفایل کاربری ایجاد کنید.
- • تکمیل فرم درخواست و بارگذاری مدارک: پس از ورود به سامانه اطلاعات خواستهشده را مطابق با نوع فعالیت و محل احداث، بهطور کامل و دقیق در فرم درخواست جواز تاسیس بنویسید. همچنین در این مرحله باید مدارک مورد نیاز را که در ادامه به آنها میپردازیم، اسکن کنید و بارگذاری آنها در سامانه را انجام دهید.
- • پرداخت هزینهها: پس از تکمیل فرم و بارگذاری مدارک، نسبت به پرداخت هزینههای صدور جواز تاسیس اقدام کنید. هزینههای دریافت این مجوز شامل هزینه صدور جواز، هزینه خدمات جانبی و سایر هزینههای مربوطه هستند.
- • بررسی مدارک توسط سازمان صادرکننده: پس از پرداخت هزینهها، مدارک شما از سوی سازمان صادرکننده جواز تاسیس یعنی وزارت صنعت، معدن و تجارت بررسی میشود. در صورت نقص مدارک به شما اخطار رفع نقص داده خواهد شد.
- • صدور جواز تاسیس: در صورت تایید نهایی مدارک، جواز تاسیس شما صادر میشود. شما میتوانید جواز تاسیس خود را بهصورت الکترونیکی از سامانه دریافت کنید.
در صورتیکه در هریک از این مراحل با مشکل مواجه شوید، جواز تاسیس به شما داده نمیشود. یکی از مهمترین مشکلاتی که افراد با آن مواجه هستند، عدم جمعآوری درست مدارک است. به همین خاطر در بخش بعدی در مورد مدارک لازم برای دریافت جواز تاسیس صحبت میکنیم.
مدارک مورد نیاز برای اخذ جواز تاسیس
برای طی مراحل اخذ جواز تاسیس باید مدارک زیر را جمعآوری کنید و آپلود آنها را در سامانه مجوزها انجام دهید:
- • مدارک هویتی متقاضی شامل کارت ملی و شناسنامه
- • پروانه ثبت شرکت در صورت فعالیت بهطور حقوقی
- • گواهی عدم سوءپیشینه کیفری
- • سند مالکیت یا اجارهنامه محل احداث واحد تولیدی
- • جواز ساخت محل احداث واحد تولیدی
- • تعهدنامه محضری مبنی بر عدم واگذاری جواز تاسیس به غیر
البته با توجه به نوع فعالیت و محل احداث واحد تولیدی ممکن است نیاز باشد تا مدارک دیگری را نیز ارائه دهید. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مدارک و شرایط مورد نیاز برای اخذ جواز تاسیس، به سایت درگاه ملی مجوزها مراجعه کنید و از طریق این سامانه، اطلاعات لازم را درمورد لیست مدارک مورد نیاز بهدست آورید.
مزایای اخذ جواز تاسیس
دریافت جواز تاسیس علاوه بر قانونی کردن فعالیت، مزایای دیگری نیز برای دارندگان آن به همراه دارد. از مهمترین مزایای این جواز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- • اختصاص زمین صنعتی: دارندگان جواز تاسیس میتوانند با شرایط مناسب از زمینهای صنعتی در شهرکهای صنعتی بهرهمند شوند. این زمینها بهصورت واگذاری حق انتفاع در اختیار متقاضیان قرار میگیرند.
- • ثبت برند: با اخذ جواز تاسیس امکان ثبت برند فارسی برای کسبوکار مربوطه در مرکز مالکیت معنوی فراهم میشود.
- • شرکت در نمایشگاهها: دارندگان جواز تاسیس میتوانند در نمایشگاههای داخلی و خارجی مرتبط با حوزه فعالیت خود شرکت کنند.
- • دریافت وام و تسهیلات: امکان دریافت وام و تسهیلات دولتی با بازپرداخت بلندمدت و بهره کم از مزایای دیگر جواز تاسیس است.
- • معافیتهای مالیاتی: دارندگان جواز تاسیس پس از بهرهبرداری از محصول خود میتوانند از معافیتهای مالیاتی بهرهمند شوند.
دریافت جواز تاسیس با کمک هولدینگ پارسه
شما میتوانید برای دریافت جواز تاسیس از مجموعههای ارائهدهنده خدمات در این حوزه استفاده کنید و از این طریق به سریعترین شکل ممکن مجوز خود را بگیرید. یکی از برترین مجموعههای فعال در این حوزه، هولدینگ پارسه است. این امکان برای شما فراهم شده است تا با مراجعه به هولدینگ پارسه و با کمک کارشناسان این مجموعه، دانش کاملی در مورد نحوه دریافت جواز تاسیس بهدست بیاورید.
حرف آخر
در این مطلب به معرفی جواز تاسیس پرداختیم و تلاش کردیم تا اطلاعات لازم را در مورد مراحل اخذ این جواز، مدارک مورد نیاز و مزایای آن ارائه دهیم. همچنین در انتها شما را با هولدینگ پارسه آشنا کردیم که به شما در روند دریافت این مجوز کمک خواهد کرد.
نوشته جواز تاسیس چیست؟ اولین بار در ترنجی پدیدار شد.
منبع: ترنجی