سیپ ترانک (SIP Trunk) چیست؟ 5 ویژگی کاربردی برای کسب‌و‌کارها

سیپ ترانک (SIP Trunk) که با نام‌هایی مانند تلفن اینترنتی، VOIP و خط سیپ نیز شناخته می‌شود، راهکاری برای ارتباط تلفنی بر بستر شبکه اینترنت است. هنوز بسیاری از کسب‌و‌کارها با امکاناتی که این راهکار ارائه می‌دهد آشنا نیستند و نسبت به مزیت‌هایی که خط سیپ ترانک نسبت به تلفن‌های سنتی دارد آگاهی ندارند. به همین دلیل، تصمیم داریم تا در این مقاله درباره کاربردها و شیوه راه‌اندازی سیپ ترانک توضیح دهیم.

سیپ ترانک (SIP Trunk) چیست؟

خط سیپ ترانک یکی از راهکارهای جایگزین برای خط تلفن سنتی است که با توجه به برآورده ساختن طیف گسترده‌ای از نیازها، مورد استقبال کسب‌و‌کارهای زیادی قرار گرفته است. خط سیپ برقراری ارتباط تلفنی را از طریق اینترنت بر بسترهای مختلف مانند فیبر نوری، امواج رادیویی، ADSL2+، زوج‌سیم یا مودم‌های سیم‌کارتی امکان‌پذیر می‌کند. درصورت اتصال سیپ ترانک از طریق پهنای باند، مودمی که اتصال اینترنتی را برقرار می‌کند به‌عنوان مودم سیپ ترانک استفاده خواهد شد. به‌دلیل اینکه سیپ ترانک از بستر شبکه اینترنت برای برقراری ارتباط استفاده می‌کند، تعداد کاربران زیادی می‌توانند از طریق یک خط، تماس‌های هم‌زمان ورودی و خروجی داشته باشند.

خط تلفن سیپ ترانک چه مزیتی برای کسب‌وکارها دارد؟

آقای اینگوار کامپارد، موسس شرکت IKEA و یکی از نام‌آشناترین کارآفرینان دنیا، جمله معروفی درباره توسعه کسب‌وکار دارد:

“بزرگ‌ترین تهدید برای هر کسب‌وکار، احساس رضایت نسبت به وضعیت کنونی است. کلید توسعه در این است که هر روز فکر کنیم فردا چگونه می‌توانیم کارها را بهتر انجام بدهیم.”

این گفته به‌خوبی نشان می‌دهد که کسب‌و‌کارهای موفق در هر سطحی که هستند، باید برنامه‌های مشخصی برای توسعه پایدار داشته باشند. اما توسعه کسب‌وکار، نیازمند آن است که زیرساخت‌ها مقیاس‌پذیر، منعطف و پاسخ‌گوی نیازهای مشتریان باشند. در ادامه به مزیت‌هایی اشاره خواهیم کرد که خرید خط سیپ ترانک را تبدیل به یک راهکار موثر برای رسیدن به این اهداف می‌کنند.

افزایش خطوط و کانال‌های تماس در کم‌ترین زمان

خط سیپ ترانک به مدیران کسب‌وکارها این فرصت را می‌دهد تا در زمانی که تعداد مشتریان روبه‌افزایش است، زیرساخت‌های ارتباط تلفنی نیز به همان تناسب توسعه پیدا کنند و در نتیجه از نارضایتی مشتری‌ها پیشگیری شود. با افزایش تماس‌های ورودی، مشتریانی که مجبور به صرف زمان زیاد در صف انتظار می‌شوند، احساس نارضایتی خواهند کرد که برای جلو‌گیری از این اتفاق ناخوشایند می‌توان به‌سادگی کانال‌های جدید روی خط تلفن سیپ ترانک ایجاد کرد.

جابه‌جایی آسان خط تلفن سیپ ترانک در صورت تغییر محل کسب‌و‌کار

نداشتن امکان انتقال خط تلفن یکی از چالش‌های اصلی کسب‌و‌کارهایی است که از خدمات ارتباط تلفنی سنتی استفاده می‌کنند. به‌دلیل وجود محدودیت در امکانات مخابراتی، انتقال خط‌های تلفن سنتی بین مناطق یک شهر به‌سختی انجام می‌شود و حتی در مواردی غیرممکن است. این در‌حالی است که خط سیپ ترانک به‌آسانی و در کم‌ترین زمان به هر منطقه‌ای از استان قابل انتقال است.

اقتصادی بودن

تعرفه تماس تلفنی، جابه‌جایی خط و اضافه کردن کانال سیپ ترانک در بیشتر موارد ارزان‌تر از تلفن‌های سنتی است. مدیریت هزینه‌های زیرساخت، به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا حاشیه سود بالاتری به‌ دست آورند. این موضوع نشان می‌دهد که اقتصادی بودن سیپ ترانک نسبت به خط تلفن سنتی، روی حاشیه سود نیز تاثیر مثبت خواهد گذاشت. بنابراین، میانگین قیمت سیپ ترانک را با توجه به امکاناتی که ارائه می‌کند می‌توان به‌صرفه دانست.

پایدار بودن (Stability)

به دلیل تفاوت‌های موجود بین زیرساخت‌های تلفن‌های سنتی و خط سیپ، سیپ ترانک بسیار پایدارتر است و می‌توان اطمینان بالایی نسبت به اتصال دائمی و در دسترس بودن 24 ساعته آن داشت.

کیفیت بالای مکالمه

خیلی از کارکنانی که ارتباط تلفنی زیادی با مشتریان یا سایر ذی‌نفعان شرکت دارند، از پایین بودن کیفیت صدا و وجود نویز در بعضی از تماس‌ها ابراز نارضایتی می‌کنند. با سیپ ترانک این مشکل به صورت کامل و برای همیشه حل می‌شود.

راه‌اندازی سیپ‌ ترانک چطور انجام می‌شود؟

معمولا اولین مرحله برای راه‌اندازی سیپ ترانک، امکان‌سنجی ارائه این خدمت با توجه به منطقه جغرافیایی کسب‌و‌کار است. در این مرحله کارشناسان فنی مشخص می‌کنند که چه بستری بهینه‌ترین راه برای ارائه سیپ ترانک است. در ادامه، پس از اجرای امکان‌سنجی، تنظیم قرارداد و ایجاد زیرساخت‌های فنی، سرویس تحویل کسب‌و‌کار خواهد شد.

سیپ ترانک شاتل (شاتل‌تاک سازمانی) چه کمکی به کسب‌و‌کار شما می‌کند؟

سیپ ترانک شاتل که راهکاری متناسب با نیازهای کسب‌وکارها است، با عنوان شاتل‌تاک سازمانی شناخته می‌شود. شاتل‌تاک سازمانی در کنار ارائه تمام مزیت‌های سیپ ترانک که در قسمت‌های بالاتر این مقاله اشاره کردیم، ویژگی‌های مضاعفی را مطابق با نیازهای کسب‌وکارها ارائه می‌دهد. در قسمت پایین به برخی از این ویژگی‌ها اشاره می‌کنیم.

پشتیبانی 24 ساعته در 7 روز هفته

هر تماس تلفنی می‌تواند باعث جذب یک مشتری جدید یا بهبود رضایت مشتری‌های قدیمی شود. در نتیجه، اتصال دائمی خط تلفن، ارتباط مستقیمی با جریان درآمدزایی کسب‌و‌کار دارد و برای لحظه‌ای نباید قطع شود. به همین دلیل، تمامی سرویس‌های سیپ ترانک شاتل به‌صورت مستقیم توسط نیروهای فنی و آموزش‌دیده این شرکت پشتیبانی و مانیتورینگ 24 ساعته در 7 روز هفته دریافت می‌کنند تا افزون بر حل مشکلات مشتریان، از بروز هرگونه اختلال پیشگیری شود.

امکان پنهان‌سازی شماره برای حفظ حریم خصوصی (Number Masking)

برای ارائه خدمات آنلاین و تلفنی به مشتریان، گاهی کارمندان یا مشتری‌ها ناگزیر به برقراری تماس با یکدیگر به‌وسیله تلفن همراه شخصی هستند. در این موارد، ویژگی پنهان‌سازی شماره در شاتل‌تاک کمک خواهد کرد تا حریم خصوصی هر دو طرف رعایت شود و شماره تماس آن‌ها برای یکدیگر قابل مشاهده نباشد.

به‌صرفه بودن

از‌آنجایی‌که خط تلفن سیپ ترانک یکی از زیرساخت‌های پرکاربرد هر کسب‌و‌کاری به شمار می‌آید و روزانه تعداد زیادی تماس از این طریق برقرار می‌شود، کاهش هزینه‌های نگهداری اهمیت زیادی پیدا می‌کند. تعرفه شاتل برای شاتل‌تاک سازمانی 10% پایین‌تر از نرخ مصوب است و افزون بر این نیازی به پرداخت هزینه نگهداری و آبونمان نخواهید داشت.

امکان انتخاب شماره دلخواه و رُند در سراسر کشور

بسیاری از کسب‌وکارها ترجیح می‌دهند شماره تماس رُند و اختصاصی داشته باشند تا مشتری‌ها با سهولت بیشتری آن‌ها را به خاطر بسپارند. گروهی دیگر از کسب‌و‌کارها نیز شماره‌هایی را ترجیح می‌دهند که به شماره تماس قبلی آن‌ها شباهت داشته باشد. شاتل‌تاک به کسب‌و‌کارها امکان انتخاب شماره تماس مورد نظرشان را از بین شماره‌های موجود می‌دهد.

راه‌اندازی سریع و آسان

راه‌اندازی سیپ ترانک شاتل بر بستر IP انجام می‌شود. این یعنی شاتل‌تاک قابلیت راه‌اندازی بر بستر اینترنت ADSL2+ ، پهنای باند اختصاصی، فیبر نوری، ارتباط رادیویی و حتی زوج‌سیم را دارد. نکته بسیار جذاب در مورد نصب سیپ ترانک شاتل این است که در کمتر از 5 روز همه مراحل امکان‌سنجی تا راه‌اندازی و تحویل سرویس شاتل‌تاک انجام خواهد شد.

شاتل در 20 سال گذشته تلاش کرده تا با بهبود مستمر در کیفیت خدمات ارائه‌شده و هماهنگ‌سازی آن‌ها با نیازهای مشتریان، ارزش‌آفرینی قابل توجهی برای دریافت‌کنندگان این خدمات داشته باشد. به همین خاطر، شاتل در بیستمین سالگرد تاسیس این شرکت پیشنهادهای ویژه‌ای را برای کسب‌و‌کارها در نظر گرفته است.

جشنواره پیشنهادات ویژه به مناسبت بیستمین سالگرد تاسیس شاتل

شاتل در سالگرد تاسیس این شرکت و به مناسبت 20 سال حضور فعال در صنعت ارتباطات ثابت، شرایط ویژه‌ای را برای خرید سرویس تلفن ثابت سازمانی در نظر گرفته است.‌ برای اطلاع از این شرایط ویژه و شیوه استفاده از آن‌ها به سایت شاتل مراجعه کنید.

سخن پایانی

خط تلفن سیپ ترانک یا همان VoIP، کمک شایانی به کسب‌و‌کارها برای توسعه چابک آن‌ها می‌کند. در این مقاله درباره مزیت‌های سیپ ترانک (SIP Trunk) توضیح دادیم تا کسب‌و‌کارها بتوانند درباره خرید سیپ ترانک (SIP Trunk) با آگاهی بیشتری تصمیم‌گیری کنند. به‌طور خلاصه، افزایش آسان تعداد کانال‌ها و امکان انتقال خط سیپ ترانک باعث مقیاس‌پذیری بالاتر زیر‌ساخت‌ها می‌شود. شاتل‌تاک سازمانی با ارائه پشتیبانی 24 ساعته، ایجاد امکان انتخاب شماره‌های دلخواه در سراسر کشور و راه‌اندازی سریع و آسان، سعی کرده تا ارزش افزوده‌ای متناسب با نیازهای کسب‌وکارها ایجاد کند.

نوشته سیپ ترانک (SIP Trunk) چیست؟ 5 ویژگی کاربردی برای کسب‌و‌کارها اولین بار در آی‌ تی‌ رسان منتشر شد.

منبع: آی‌تی‌رسان

تاریخ انتشار

در

,


با عنایت به اینکه سایت «اخبار تکنولوژی» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

اخبار تکنولوژی نقشی در تولید محتوا ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.