خانه ویلایی یا کانتینر ویلایی چیست؟

بسیاری از کانتینرها، پس از بازنشستگی از خدمت در صنعت کشتیرانی، به مزایده گذاشته شده و فروخته می‌شوند تا در بستری جدید، یک زندگی تازه را تجربه کنند. یکی از این بسترها، خانه‌های ویلایی است.

خانه ویلایی یا ویلای کانتینری، نوعی سازه‌ی تغییر کاربری‌یافته بر پایه‌ی کانتینر است. در این سازه‌ها با افزودن درب‌ها و پنجره‌های جدید و تغییرات مختلف در دیواره‌های سازه، بستر مناسب برای ساخت یک ویلای کانتینری فراهم می‌شود. استفاده از این سازه‌ها به دلیل ظاهر مدرن خود، سرعت بالای ساخت، قابلیت جابه‌جایی و مزایای متعدد زیست‌محیطی در سال‌های اخیر رو به افزایش بوده‌است.

چگونگی تبدیل کانتینر به خانه

تبدیل کانتینر به یک خانه با تمام امکانات مورد نیاز برای زندگی مدرن، در چند مرحله انجام می‌شود:

مرحله‌ی اول: ترسیم نقشه و پلان سازه

در این مرحله پلان سازه‌ی مورد نظر بر اساس نیاز‌‌ها و خواسته‌های کارفرما ترسیم می‌شود. نقشه‌ی کامل و پلان سازه، محل قرارگیری درب‌ها و پنجره‌ها، امکانات داخلی سازه و در صورت نیاز محل برش و جوشکاری جهت ترکیب چند کانتینر را مشخص می‌کند.

در طراحی کانتینرهای ویلایی، توجه به جزئیاتی مثل تناسب ابعاد میز، صندلی و دیگر امکانات نصب شده درون کانتینر با ابعاد داخلی آن و رعایت اصول ارگونومی امری ضروری به‌شمار می‌رود. محل قرارگیری هر یک از اجزای داخلی ویلا، باید مهندسی شده و بر أساس أصول انجام شود.

مرحله‌ی دوم: اوورهال و آماده‌سازی

بسیاری از کانتینرهای بازنشسته شده، دچار زنگ‌زدگی و پوسیدگی‌های سطحی شده و یا به دلیل ضربه، فرو رفتگی‌های مختلفی در بخش‌های مختلف بدنه دارند. تعمیر چنین ایراداتی پیش از شروع فرایند تغییر کاربری کانتینر امری ضروری به‌شمار می‌رود.

مرحله‌ی سوم: برش‌کاری و نصب پنل‌ها

دیواره‌های داخلی کانتینرها در این مرحله، با ورق‌های ساندویچ پانل پوشانده می‌شود. هدف از این کار، فراهم کرد ظاهری زیبا و عایق‌بندی فضای داخلی سازه است.

مرحله‌ی چهارم: نصب درب، پنجره و امکانات داخلی

در نهایت، با نصب درب، پنجره‌ها و امکانات داخلی سازه مثل سرویس بهداشتی، آشپزخانه و دیگر امکانات سفارشی، فرایند ساخت و تولید سازه به پایان می‌رسد.

مزایا و معایب ویلای کانتینری

سازه‌های کانتینری، مانند دیگر أنواع سازه‌های پیش‌ساخته و حتی ساختمان‌های سنتی، مزایا و معایب خاص خود را دارند. شناخت این مزایا در کنار معایب، می‌تواند در شناخت خانه‌‌های کانتینری نقش بسیار پررنگی ایفا کند.

مزایای خانه‌های کانتینری:

  • • سرعت بسیار بالای ساخت
  • • ظاهر مدرن
  • • امکان جابه‌جایی آسان
  • • مزایای متعدد زیست‌محیطی
  • • هزینه‌ی مقرون به ‌صرفه در مقایسه با خانه‌های سنتی
  • • عمر مفید طولانی‌تر از دیگر سازه‌‌های پیش‌ساخته
  • • امکان سفارشی‌سازی بالا

معایب خانه‌های کانتینری:

  • • فضای محدود
  • • عمر کوتاه‌تر از سازه‌‌های سنتی

کاربردهای خانه ویلایی و ویلای کانتینری

خانه‌های ویلایی و ویلای کانتینری، با توجه به ساختار منحصر به امکان سفارشی‌سازی بالای خود، کاربری‌های متفاوتی دارند. این سازه‌ها به عنوان مکانی برای سکونت دائمی، ویلاهای تفریحی و حتی در زمینه‌های تجاری و اداری مورد استفاده قرار می‌گیرند.

استفاده به عنوان خانه دائمی

خانه‌های ویلایی و ویلای کانتینری می‌توانند به عنوان یک گزینه مناسب برای سکونت دائمی در نظر گرفته شوند. این خانه‌ها با فراهم کردن تمام نیازهای زندگی مدرن، فضایی مناسب و کارامد را برای ساکنین خود فراهم می‌کنند. علاوه بر موارد ذکر شده، طراحی منحصر‌به‌فرد و امکان شخصی‌سازی این سازه‌‌ها، امکان ساخت خانه‌ای مطابق با سلیقه و نیازهای افراد را فراهم می‌کند.

مزایای استفاده به عنوان خانه تعطیلات

یکی از جذابیت‌های خانه‌های ویلایی و ویلاهای کانتینری، استفاده از آن‌ها به عنوان ویلاهای تفریحی است. سازه‌های کانتینری با قرارگیری در محیط‌های طبیعی و زیبا، فرصتی بی‌نظیر برای فرار از شلوغی و استرس زندگی روزمره شهری کانتینرهای تعییر کاربری را بهترین ویلاهای تفریحی تبدیل می‌کنند.

کاربری‌های تجاری و اداری

کاربری خانه‌های ویلایی تنها به استفاده‌های مسکونی محدود نمی‌شود، زمینه‌های تجاری و اداری نیز بخشی دیگر از کاربردهای این سازه‌ها به‌شمار می‌روند. از این سازه‌ها می‌توان به عنوان دفتر کار، کافه‌، گالری‌های هنری و حتی هتل استفاده کرد. قابلیت شخصی‌سازی کانتینرها، امکان سازگار شدن با هر کسب و کاری را به ارمغان می‌آورد.

جنبه‌های زیست محیطی و پایداری

در جهان امروز، توجه به جنبه‌های زیست محیطی و توسعه‌ی پایدار در تمامی زمینه‌ها، از جمله ساختمان‌سازی، اهمیت فراوانی یافته است. ویلاهای کانتینری به دلیل مزایای زیست‌محیطی خود، به یک گزینه محبوب برای زندگی پایدار تبدیل شده‌اند.

مزایای زیست محیطی خانه‌های ویلایی و کانتینری

استفاده از کانتینرهای بازنشسته‌شده به‌عنوان چهارچوب و زیربنای یک سازه‌ی ویلایی، به دلیل استفاده‌ی مجدد از فلزات، نیاز به تولید مجدد و ذوب آهن را کاهش می‌دهد. این مسئله را می‌توان مهم‌ترین ویژگی و مزیت زیست‌محیطی کانتینرهای تغییر کاربری دانست. علاوه بر آن، امکان فراهم کردن برق این سازه‌ها با استفاده از انرژی خورشیدی و دیگر روش‌های جایگزین، آسیب زیست محیطی خانه‌های کانتینری را به حداقل می‌رساند.

نکات مهم در خرید و فروش

هنگام خرید یا فروش ویلاهای کانتینری، توجه به نکات کلیدی، می‌تواند به انجام یک معامله‌ی حساب شده کمک کند.

تاریخ ساخت کانتینر

تاریخ ساخت کانتینر مورد استفاده برای ساخت ویلا یا خانه‌ی تغییر کاربری، می‌تواند در تعیین قیمت نهایی این سازه‌ها و کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی شرایط و سلامت چهارچوب اصلی موثر واقع شود. مشخصا قیمت و ارزش کانتینر زیربنای خانه کانتینری، در قیمت نهایی آن موثر است.

امکانات داخلی ویلای کانتینری

بسیاری از ویلاهای کانتینری، علاوه بر امکانات استانداردی مثل سرویس بهداشتی و آشپزخانه، از امکانات و ویژگی‌های خاص و سفارشی دیگری نیز برخوردار هستند. در بسیاری از این سازه‌ها امکاناتی مثل روف‌گاردن، کفپوش‌های خاص و… برخوردار هستند.

نتیجه گیری

خانه‌های کانتینری، به سبب زیبایی، کارایی بالا و پایداری محیط زیستی، خود، به یک گزینه‌ی پرطرفدار برای ایجاد فضاهای مسکونی تبدیل شده‌اند. با‌ توجه به محبوبیت روز افزون سازه‌های کانتینری، به نظر می‌رسد که این سازه‌ها بلوک و آجر‌های ساخت شهر‌ها و خانه‌های آینده باشند. همچنین، تنوع کاربردهای این سازه‌ها، مثل امکان استفاده به عنوان ویلاهای تفریحی، فروشگاه‌ها، رستوران‌ها و حتی محیط‌های اداری، آن‌ها را به گزینه‌های جذابی برای سرمایه‌گذاران و خانواده‌ها تبدیل کرده است. در نهایت، خانه‌های ویلایی و ویلاهای کانتینری نمونه‌ای از پیشرفت عرصه معماری و ساختمان‌سازی هستند که زندگی مدرن را با نگرانی‌های زیست محیطی پیوند زده و به سوی آینده‌ای پایدارتر قدم برمی‌دارند.

نوشته خانه ویلایی یا کانتینر ویلایی چیست؟ اولین بار در ترنجی پدیدار شد.

منبع: ترنجی

تاریخ انتشار

در

,

برچسب ها:



با عنایت به اینکه سایت «اخبار تکنولوژی» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است. (قانون تجارت الکترونیک)

اخبار تکنولوژی نقشی در تولید محتوا ندارد و مطالب این سایت، بازنشر اخبار پایگاه‌های معتبر خبری است.